Ahlan Wa Sahlan Wa Marhaban Bikum

Ahlan Wa Sahlan Wa Marhaban Bikum

Thursday, August 12, 2010

Lady Gaga-New Song (Alejandro)


Semoga apa yang nak saya sampaikan hari ni dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat Cik Gaga ini. Insya-Allah. Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru Cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati. Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia, dah release. Banyak kontroversi tentang video ni. Time nak tengok tu macam ragu-ragu jugak. Yelah...video Cik Gaga ni saya sudah sedia maklum banyak unsur-unsur lucah. Tapi oleh sebab nak mengkaji apa yang ada dalam video dia kali ni, jadi saya play jugak video dia. Jadi seperti yang disangka. Banyak benda yang dapat dilihat dalam video yang membuktikan yang dia memang Illuminati puppet. Ramai lagi artis Hollywood pun sama tapi dia yang paling berpengaruh so far...

V
ideo yang mencapai lebih dari 20 juta viewer kali ni lebih berani dan mengandungi banyak simbolik. Saya akan cuba explain dari apa yang saya dah dapat di satu web . Rasanya ramai jugak yang dah tahu Cik Gaga adalah salah satu artis dibawah naungan illuminati. Bagi mereka yang tak tahu apa itu illuminati boleh lah ke web ni http://mistisfiles.blogspot.com/ and tengok dekat belah kanan cari Jentera Fitnah Al-Masih Ad-Dajjal. Ada complete explaination tentang Illuminati and Freemason juga. Lepas dah faham boleh teruskan baca apa yang nak saya explain lepas ni. Dalam video terbaru dia, ada sesuatu yang cuba disampaikan. Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan. Kalau hanya dengar lagu, mungkin tak banyak yang kita boleh tahu. Kita akan mula analisa dari permulaan video lagu Alejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video. Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda .

http://3.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwL0TazhCI/AAAAAAAAA3g/RoehJWSz-fA/s1600/1.JPG

Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.

"I know that we are young.And I know you may love me.
But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro."

http://1.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwK8gs0PEI/AAAAAAAAA3Y/2AXIfc0Ps54/s1600/alej11-e1276353696244.jpg

Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman. Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus). Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart ? Tengok gambar bawah. Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasa tapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus). Google untuk baca lebih lagi .

http://3.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwM4uXOa9I/AAAAAAAAA4Q/_CNdmVI98Bc/s1600/10.JPG

But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak. Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham. Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam. Jadi kalau bukan manusia. Apa dan siapa Alejandro ?

http://1.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwL0_VrYDI/AAAAAAAAA3o/ic8pDLwCsjQ/s1600/2.JPG

Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya .


Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang `control' dia. Atau senang kita guna istilah dia adalah `mind-control slave'. Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dia nampak kosong, nampak bingung betul2 seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna .

http://3.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwK6tSKO3I/AAAAAAAAA24/Xmy5M5F0ztA/s1600/alej2-e1276353661279.jpg

Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring ,memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih. Okay jadi boleh nampak kan. Waktu scene ni Cik Gaga pandang ke langit dan menyanyi part : "Stop, please, just let me go, Alejandro". Sebaik saja dia sebut "Alejandro" Gaga mengangkat dua tangannya kelangit. Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia.
"She hides true love
En su bolsillo.
She’s got a halo ’round her finger,
Around you."

Maksud lirik ni pulak. `A halo' bermaksud ia dianggap "suci" (holy). Around her finger (cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati.Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan .

Selepas sahaja lirik tu, konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula. Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri. Dengan memeluk satu spirituality yang baru. Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan). Kenapa kata jadi paderi Syaitan ?

http://1.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwL2hyMb2I/AAAAAAAAA4A/04iwJD_uwEg/s1600/leadalej.jpg
( Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)

Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas. Ada banyak sangat simbol salib terbalik. Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas.
Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi a
gama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan. Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain. Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..

http://4.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwL2DIxT3I/AAAAAAAAA34/O75jNHdFrtM/s1600/invcross1-e1276357315143.jpg
Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan. Untuk memuja dan menyeru syaitan .


"In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (…)Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore ithas no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed."- Manly P. Hall

http://4.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwK7O3ZSmI/AAAAAAAAA3A/ySITipP6XC8/s1600/alej4-e1276357802560.jpg

Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan.

Dont bother me, Dont bother me, Alejandro (merujuk kepada tuhan)
Don't call my name ,Don't call my name, Bye Fernando .
I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan)

Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Di angkat oelh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan. Mengangkat seperti mengagungkan Gaga, menyambut kedatangan gaga ke dalam kumpulan mereka.

http://1.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwK7d4pKsI/AAAAAAAAA3I/NA8KilbzVIU/s1600/alej5-e1276366336960.jpg

Sebaik sahaja lepas tu, menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya. Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih. Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer. Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer .

http://4.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwK8KdF1eI/AAAAAAAAA3Q/r4xVg3GpYN0/s1600/alej6-e1276372058635.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwM4FxWURI/AAAAAAAAA4I/G3b2vkeLSKw/s1600/sacred-heart-e1276372090314.jpg.

I’m not your babe I’m not your babe , Fernando. Waktu menyebut perkataan Fernando, Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas nerujuk kepada Jesus) Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Janganlah ingat gaga tu buat simbol tu suka2 sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri. Kita yang kena solve apa makna dia.

http://4.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwP6hz7kLI/AAAAAAAAA4Y/Zns3K4Dk1p0/s1600/5.JPG

Dapat tengokkan kat belakang Gaga ada salib. Gaga dah menghina Kristian cukup banyak dalam video dia. Gaga menyanyi sambil memandang ke atas dan kemudian dia mengulang-lirik :

"Don't call my name, Don't call me Name Bye Fernando (Jesus)"
http://2.bp.blogspot.com/_Yz4yKXeQJIc/TBwP7PHT7KI/AAAAAAAAA4g/YQBIw3IHRqs/s1600/6.JPG

Dan di akhir video, ditunjukkan di akhir Gaga dilampirkan bersama strings. Pada mulanya Gaga control lelaki itu dan akhirnya video ditunjukkan Gaga pula di control. Oleh siapa ? Fikir2kanlah siapa yang control Cik Gaga ni. Siapa dalang disebalik semua ini ? Siapa ketua ? Anda mampu cari jawapannya kan ? Insyaallah pasti.

Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam. Bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romance. Jadi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain. Hmm...lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam ? Nauzubillah jauh-jauhkan la....Ya Allah ...


Cik Gaga ini membawa bersamanya semua agenda illuminati dan tak tahu la macamana ramai yang boleh terpukau dengan dia. Namun saya yakin sudah ada ramai peminat dia yang mula ragu2 dengan diri Gaga, tindakannya dalam setiap video tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini, berhentilah mendengar lagu Gaga. Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah. (Tiada Allah). Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai. Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan ia hanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi ? Ya Allah ,lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutu nya. Amin Ya Rabbal Alamin .sumber asal : vigilant citizen :)

Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati,semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya" (Al-Isra' 17:36)

p/s: Petikan tersebut aku perolehi dari email salah seorang sahabat yang menurutnya diperolehi dari dari blog mualij. Aku selitkan di sini untuk sama2 kita kongsikan dan fahami tentang agenda2 tertentu yang membawa kepada kehancuran agama, Islam khususnya.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

6 comments:

Tina Farhana said...

terima kasih izryn sebab buat entry ni. boleh ramai yang buka mata dan minda. Illuminati ni dah byk pengaruh orang dalam tak sedar. so kita kena beringat dan alert.

salam ramadhan :)

sarina izryn said...

insyaallah....terima kasih Tina dengan komen....

achoy said...

wah tajam pemahaman awak izryn. syabas kat awak

sarina izryn said...

ye ker Achoy...adapun, informasi dari sahabat2 di sekeliling bnyak yang membantu...thanx achoy sudi mnjengah blog izryn

amira said...

dari dulu dia ni pelik.. artis kat hollywood memang kebanyakannya patung illuminati..
bila dah famous diorang selitkan lah agenda2 nih melalui artis tu

sarina izryn said...

betul tu Mira...cuba tengok video dia dalam bad romance tu..lagu dia memang sedap tp x faham langsung apa video dia tuh...cam mengarut2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sahabat2 Setia

izryn's blog Copyright © 2010 Premium Wordpress Themes | Website Templates | Blogger Template is Designed by Lasantha.