Ahlan Wa Sahlan Wa Marhaban Bikum

Ahlan Wa Sahlan Wa Marhaban Bikum

Monday, July 5, 2010

Kisah World Cup Yang Poyo


Konon2 nak siapkan kerja opis yang tggi macam Gunung Kinabalu? Eheh ! silap....Gunung Everest....tapi tiba2 system tak boleh nak allowed.....ding ! ding ! Chett....potong stim betul. Order plak masuk mencurah2....tu belum claim report.....lagik? back order pun harus di fikirkan.....Jawab koling2 lagik...cewah2....ada lagi...ada lagi.....mesti kena siapkan jugak nih...sebab nanti tak ada kat opis untuk tempoh beberapa hari. Adoyaii....ponink !

Lantas aku amik kesempatan utk menyiapkn filing. Fuhh ! siap filing aku untuk seminggu. 5'S beb ! dan kepala otak dok berputaq....bilalah system ni nak okey....sekejap2 klik...klik lagik...hurm....cam hampaihhh !! Memandangkan kerja2ku terbantut....system hang...kepala ku pun dah mula hang....sama cam system gak....maka hatiku pun terkuit2 nak menaipkan sedikit kisah poyo. Lepas tu buat muka poyo plak. Hah ! Poyo ker? Hahaha...cubalah baca yer....tapi kenalah dgn jiwa yang poyo juga.....

Alkisahnya begini....kelmarin ada dua orang pekerja astro yang seperti pernah kulihat...tapi di mana ya? Diorang ni memang selalu pergi dari rumah ke rumah menawarkan perkhidmatan astro yang terbaru. Hebat katanya. Tawaran apa tu? Nak tahu jugak. Rajin sungguh diorang ni. Sebab memang setiap hari aku nampak diorang ni di mana2 sahaja tanpa mengira waktu dan ketika. Yang peliknya, kerap sangat aku terserempak dgn diorg nih. Huh ! diorang memang layak menerima anugerah pekerja cemerlang dan pekerja contoh. Kira the best service award lah kan.....Rajin bebenor mereka berdua nih. Ape? ingat blogger jer ada award ke? Heheh.....

Nak dijadikan cerita...dek kerana keramahan mereka, aku pun turutlah terpedaya untuk melanggan perkhidmatan terbaru astro itu. Pehhh !! pelik beb sebab diorg memang tak pandai berbahasa melayu tetapi camne boleh berjaya memikat dan meyakinkan pelnggan. Aku pun yang nk kata pandai x pndai speaking ni pun leh percaya. Hancuss !! Entah2 pasal diorg hensem kot? Ni yang konpius nih !! Tapi seperti yang ku fikirkan "macam pernah kulihat mereka ini tapi di mana ya.."


Silap2 mereka ni bekerja kat msia pun dgn cara yg tak betul atau mungkin pendatang haram...huh ! aku tak pasti....tapi siapa yang tahu. Lagak macam dah biasa berdepan dgn orang ramai je. Masih terngiang2 di telinga ku bila salah seorang berkata `IN HD' dengan slanga British-nyer. Itu masa dia cakap kat muka pintu. Kasut adidas yang dia pakai tu memang nmpak mahal. Belum lagi time dia minum pepsi sambil bergayut tefon guna line maxis. Mesti maxis bigger fan LR. Nak menang tiket peraduan la tuh. Muehehehe.......


Anak aku plak suka betul dgn yang pakai baju biru tuh. Mgkn sebab dia ada lesung pipit kot......
Wahh ! apalagi...aku pun excited nak tgk perkhidmatan baru astro yang dikatakan hebat tuh. Maklumlah bukan orang biasa yang pasang nih. Memng jelas sungguh siaran astro tersebut, usahkan peluh mereka yang menitik malahan air mata yang bertakung di mata player2 world cup pun jelas kelihatan. Maklumlah...tengah hangat piala dunia FIFA. Itu belum lagi kesan parut kat Teves tu. Hah ! uban kat jambang Maradonna pun nampak betul. Heheh.....tapi yang pasti aku suka dapat tengok muka Ballack dengan jelas. Huh ! David Beckham pun ada laa....


Tapi kan.....macam ada player yang biasa aku lihat turut serta dalam perlawanan tersebut. Tapi di mana ya? Berfikir lagi....Player tu pun nampak sedih sangat masa keluar dari padang. Maksudnya, kena balik kampung lah kan. Lebih terang lagi, nak kata. Kalah.
Waka waka.....

Telek punya telek...perati betul2 muka dua pekerja astro nih. Hah ! sah ! baru aku tahu mereka ni player bolasepak rupanya. Seorang dari England dan seorang lagi berasal dari Argentina. Anda pasti tahu sape diorg ni kan? Tapi...diorang wat aper sebenarnya? Ohh..pasang astro beyond ?


Patutlah...baru sekarang aku tahu pasal ape kedua2 pasukan ni tidak layak dan gagal hingga ke peringkat akhir. Yelah..dah player diorg nih sibuk pulak buat kerja part time hingga terlupa pada tugasnya yang sebenar. Tenkiu kat German player sebab korang tak buat kerja2 part time nih. `Dios !! eres perfecto' Hah...kan dah terkeluar bahasa German aku...Tu baru sikit jew....Anyway...sori Lampard and Messi...kalau terpaksa jadi mangsa cerita poyo aku ini. Heheheh.....Korang terbaik di dunia sebenarnya.


p/s : Jangan terlebih wat kerja part time ye...sampai abaikan kerja anda yang sebenar...nk buat part time tu boleh...tapi agak2 la beb....keh3

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 comments:

lya said...

hahaha.. ingatkan apa tadi. memang poyo la! ahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sahabat2 Setia

izryn's blog Copyright © 2010 Premium Wordpress Themes | Website Templates | Blogger Template is Designed by Lasantha.